Hei!

Koska blogi on suht uusi ajattelin että minun olisi varmaan hyvä esitellä ja kertoa hiukan itsestäni. Nimeni on Tiia ja olen -97 syntynyt nuoren naisen alku Järvenpäästä. Asun yhdessä avopuolisoni Antin ja Husky/Samojedi mix koiramme Usvan kanssa.

Harrastan aktiivisesti Cosplayta sekä erilaisia vaihtoehto pukeutumistyylejä kuten Lolita, Gootti, Rock, Emo.

Tyylissäni ei ole rajoja vaan nautin enemmänkin siitä että saan pukeutua vapaasti päivän fiiliksen mukaan eikä kukaan tule siitä valittamaan tai kysymään "Miksi pukeudut noin? Voi herranjestas sun kanssa kun oot outo, miksi et voi pukeutua normaalisti?" Olen elämäni aikana kuullut tuon kysymyksen tuhansia kertoja, mutta minä olen se kuka olen, tämä on minun tapa pukeutua ja olla normaali, minua ei luotu sellaiseksi kuin sinä olet. En seuraa normaalia massamuotia vaan luon oman tyylini ja muotini.

Gothic%20hogwarts%20lolita%20girl%20%281

 

Harrastamani Cosplay eli Costume play suomeksi pukuleikki on harrastus jossa harrastajat pukeutuvat jäljitellen erilaisten Anime/sarjakuva/peli ja elokuva hahmojen pukuja. Puvut valmistetaan pääasiassa itse, mutta pukuja voi kyllä myös ostaa. Cosplay harrastajat kokoontuvat erilaisiin Con tapahtumiin ympäri suomen. Coneja järjestetään useita vuoden aikana. Isoimpia tapahtumia suomessa ovat Animecon, Tracon, Desucon sekä Yukicon.

Cosplay harrastajia on suomessa parisen tuhatta ja nykyään suomen cosplayn taso on yllättävän korkea.

Suomalaiset ovat päässeet isoihin cosplaykisoihin, voittaneet ja päässet finaaleihin asti. Yksi vaikuttava syy tähän korkeaan tasoon ja kansainvälisissä kisoissa pärjäämiseen on kyllä se, miten paljon suomalaiset harrastajat panostavat pukujen ompelujälkeen. Pukujen pienetkin yksityiskohdat valmistetaan tarkkaan ja huolella. Cosplay ei siis ole harrastuksena mikään aikuisten naamiaispuku harrastus. Se on paljon enemmän. 

Kuulun myös Suomen Hopeanuoli-fanit yhdistykseen.

normal_DSC_8443.jpg

Cosplay ei ole kuitenkaan koko elämäni vaikka se suuri osa sitä onkin ja nautin siitä.

Elämässäni tunnen olevani rauhallinen ja leppoisa mutta kuitenkin järjestelmänin ihminen joka haluaa että tulevat asiat ja menot suunnitellaan sekä päätetään hyvissä ajoin,mutta samalla muistetaan pitää asioissa leppoisa ja rento mieli mukana. En pidä häsellyksestä, hössöttämisestä ja siitä että asiat ovat epäselviä.

Arvosta kylmänrauhallista ja rentoa elämäntyyliä. Olen usein ollut sitä mieltä että luonteeltani olen tullut enemmän isääni. Hän on mielestäni juurikin kylmänrauhallinen ja asiat leppoisasti mutta varmasti hoitavaa ihmistyyppiä. Kun taas mielestäni äitini ja hänen puolen suku edustaa enemmänki menevän hössöttävää ihmistyyppiä joka on aina menossa ja tekemässä jotain xD hienoa toisaalta että on ihmistyyppiä jotka kokoajan tekevät asioita ja hiukan häseltävät, se  on mielestäni toisaalta hauskaa mutta pidemmän päälle hiukan rasittavaa.

Äidiltäni olen kylläkin perinyt taiteellisuuteni, mielikuvituksen ja uteliaan luonteeni, se on päivänselvää. 

22015501_10203857409631364_1708412339_o.

 

Olen onnellinen että voin olla oma itseni. Tälläiseksi minut luotiin ja olen ylpeä siitä.

En koskaan halua muuttaa itseäni tai elämäntyyliäni vain sen takia että se ei miellytä muita. Minä olen minä. Minä olen ainutlaatunen. ❤️

 

- Tiia